در دور اول سفر رئیس محترم جمهوری به استان مازندران در شال 1385، هیئت محترم دولت مصوبهی شمارهی36371/124680 مورخ 02/10/85 مبنی بر تاسیس پژوهشکده علوم و فناوري وزارت دفاع در شمال کشور تابعه دانشگاه صنعتی مالک اشتر، در زمینی به مساحت 5 هکتار در کنار دریا در محدوده فریدونکنار و بابلسر تصویب نمود.
پژوهشکدهی علوم و فناوری دفاعی شمال، در چهاردهم فروردین سال 1387 با حضور استاندار وقت مازندران، رئیس دانشگاه صنعتی مالک اشتر و مسؤلان کشوری و لشکری در شهرستان بابلسر افتتاح شد.
تحقیق و پژوهش برای ارتقای سطح علوم و فناوری دفاعی در راستای نیل به خودکفایی در حوزه نیاز نیرویهای مسلح به انواع شناورهای نظامی و پشتیبان رزم سطحی نظیر ناوچه، ناو، رزم ناو، ناوشکن، یدک کش، جوضچههای ثایت و متحرک، شناورهای تخصصی از جمله سیستمهای نجات نیروبر، کشتی، رزمی و... و پاسخگویی شایسته به نیازهای علمی و فناورانهی صنایع دفاعی کشور در حوزهی فناورینو و پیشرفتهی پیلسوختی، به خصوص دستیابی به دانش فنی سامانهی رانش پیشرفتهی مستقل از هوا(AIP)ی پیل سوختی برای شناورهای به منظور زمان ماندگاری در زیر آب و افزایش سطح مخفی سازی آنها.
فراوانی نیروهای تحصیل کرده در مقطع تحصیلات تکمیلی در منطقه
برخورداری از پشتیبانی چند مرکز دانشگاهی با انگیزه (دانشگاه دریایی امام خمینی (ره) نوشهر، دانشکده دریایی جوادالائمه (ع) ندسای چالوس، دانشگاه صنعتی بابل، دانشگاه مازندران،دانشگاه تربیت مدرس (دانشکده منابع طبیعی و فیزیک دریا) و دانشگاه علم و فناوری مارندران
برخورداری از پشتیبانی چند مرکز صنعتی توانمند در منطقه (صنعت کشتی سازی پرگاسیران، صدرای نکا، صنعت نیرو ماشین شمال، صنعت شهید بصیر مازندران، صنعت شهید تمجیدی بندر انزلی و...)
ساحلی بودن منطقه و حضور در مجاورت دریا، ارزانی خدمات مهندسی، فراهم بودن شرایط کار در چهار فصل و نزدیکی به تهران
- ارتقای سطح وزارت دفاع، ملاک عمل همهی ابعاد پژوهشکده است
- خلق سامانه و فناوریهای پیشرفتهی نوین بازدارنده و اقتدار آفرین دفاعی
- توسعهی کمی و کیفی هستهی دانا- شبکهی توانا در سطح ملی و بینالمللی
- توسعه مدل مفهومی برای احساس مالکیت همهی مرتبطان بر پژوهشکده
- ادارهی پژوهشکده بدون وابستگی به بودجههای جاری و ستادی دانشگاه، همزمان با توسعهی فیزیکی پژوهشکده تربیت مدیران تراز اول برای ادارهی مراکز تحقیقاتی و سازمانهای صنعتی ودجا